
Bu haftanın yazısında Bitcoin'in önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyebileceğini değerlendirmek üzere Biyond indikatörlerini inceleyeceğim.
Bu haftanın öne çıkanları, 60.000 dolar seviyesinin altındaki "silkeleme" ile 59.000 dolardan gerçekleşen sağlam toparlanma oldu.
Bu gelişmeler bize 2024 yılının öne çıkan temasının dipten alım olduğunu, bunun yanı sıra, ABD seçimleri öncesinde bu hafta fiyatta son bir dibin görülmesinin ardından yükseliş beklenebileceğini düşündürüyor.
Kaynak: TradingView.com
Ben şahsen 64.000 doların üstüne doğru kırılımın gerçekleşmesi halinde büyük bir yukarı yönlü hareketlilik görülebileceğini düşünüyorum. Fiyat 61.900 doların altını fazla zorlarsa da Bitcoin için teknik açıdan sıkıntılı bir tablo ortaya çıkacaktır. Peki, Biyond indikatörleri ne diyor?
Öncelikle Vanguard'la başlayalım. Bu indikatörde önemli değişimler gerçekleşti. BTC'nin hafta içinde gerçekleştirdiği toparlanmanın ardından neredeyse tüm zaman dilimleri yeşile dönerek fiyatta yükselişin devam edebileceğinin sinyallerini verdi.
Kaynak: Biyond.co
Burada sorulması gereken önemli soru, haftalık zaman diliminin de yeşile dönerek yükseliş sinyalleri vermesi için piyasada neler olması gerektiği. Bana göre bu sorunun yanıtı, BTC'nin 68.000-69.000 dolar bandına yükselmesi.
Vanguard bu zaman diliminde de yeşile dönerse 90.000 doların görülmesi oldukça muhtemel. En azından öyle olmasını umuyorum.
Biyond Atlas'la devam edelim. Bu indikatöre aşinaysanız ve Atlas'ı nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsanız bu hafta toparlanma geleceğine dair sinyalleri önceden görmüş olmalısınız.
Kaynak: Biyond.co
BTC'nin 59.000 doların altına gerilediği süreçte Atlas hep 100 puan seviyesinin altında seyretti (yükseliş yönlü bir gösterge) ve düşüş momentumunun korkulacak kadar güçlü olmadığını gösterdi.
Fiyatı 64.000 dolar seviyesine geri taşıyan toparlanma, şimdiye dek Atlas'ta kayda değer bir değişim ortaya çıkarmadı. Bu da bize büyük trend hareketlerinin yolda olabileceğini düşündürüyor.
Fiyat yukarı, Atlas aşağı yönlü seyrettiğinde yükseliş momentumunun güçlü olduğunu biliyoruz. 64.000 dolar kırılımı gerçekleşirse bu göstergenin nasıl bir seyir izleyeceğini merakla takip edeceğiz.
Kaynak: Biyond.co
Biyond'un uzun/kısa pozisyon oranı ise bu hafta yorumlanması güç veriler ortaya koydu.
Genelgeçer bilgiler bize indikatörde değişim ortaya çıktığında trade aktivitesine hız kazandırmamız gerektiğini söyler. Peki, indikatörde değişim ortaya çıktığını nasıl anlarız? Bu çok önemli bir soru.
Biyond'un kantitatif analistleri, uzun/kısa pozisyon oranının ekstrem seviyelere ulaştığı durumlarda piyasaya hâkim olan davranışın tam tersi yönünde konumlanılması gerektiği görüşündeler.
Ancak indikatör hâlâ 2:1 oranında uzunlar lehine olduğundan, bu görüşe katılıp katılmadığımdan pek emin olmadığımı eklemek isterim.
Bu indikatörde sağlam bir aşağı yönlü hareketlilik gerçekleştiğinde Bitcoin'in de güç kazanacağını düşünüyorum. Uzun/kısa pozisyon oranının ters yönlü bir indikatör olduğunu hatırlatalım.
Kaynak: TradingView.com
Genel görünüme ve indikatör verilerimize bakarak piyasadaki hareketlenmenin artarak devam edeceği yorumunda bulunabilirim.
İndikatörlerimiz, önümüzdeki hafta fiyatta küçük çaplı bir geri çekilme beklenebileceğini gösteriyor. Ayrıca, haftalar süren bekleyişin ardından yüksek hacimli bir fiyat kırılımının eşiğinde olabiliriz.